Πανδημία και Εκτυπώσεις | Μία κρίσιμη συνεργασία

Πανδημία και Εκτυπώσεις | Μία κρίσιμη συνεργασία

 

 

Tι άλλαξε την περίοδο της πανδημίας στις εκτυπώσεις μας;

H πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Από τη μια στιγμή στην άλλη, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να εργάζονται από το σπίτι τους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο εκτυπωτής, ο οποίος κλήθηκε να παίξει πολλαπλό ρόλο καλύπτοντας τις ανάγκες της εργασίας, αλλά και της οικογένειας.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία στις εκτυπώσεις μας;

Έτσι, φάνηκε γρήγορα ότι η εξ αποστάσεως εργασία και τα ηλεκτρονικά μαθήματα δεν καλύπτονται από έναν τυπικό οικιακό εκτυπωτή, αλλά απαιτούν μια συσκευή που είναι σχεδιασμένη για περιβάλλον SOHO. Σαρώσεις, εκτυπώσεις διπλής όψης, mobile printing, αποστολή αρχείων απευθείας από τον εκτυπωτή βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας τα μεγάλα μέλη της οποίας εργάζονται από το σπίτι και τα μικρότερα παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεδιασκέψεων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας SOHO και γιατί χρησιμοποιούνται ιδανικά στις εκτυπώσεις μας στην πανδημία;

Η κατηγορία των SOHO εκτυπωτών περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων με δυνατότητες που καλύπτουν κάθε ανάγκη, από πολυλειτουργικές συσκευές, μέχρι απλούς εκτυπωτές τεχνολογίας inkjet και laser, ασπρόμαυρους ή έγχρωμους. Επιπλέον, σε περίπτωση μεγάλου όγκου εκτυπώσεων οι συσκευές με τεχνολογία αναπλήρωσης ρίχνουν το κόστος ανά σελίδα ακόμα πιο χαμηλά.

Μολονότι η έννοια του γραφείου χωρίς χαρτί βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και καιρό, η πραγματικότητα είναι ότι η κατηγορία των small/ home office (SOHO) εξακολουθεί να έχει την ανάγκη εκτύπωσης εγγράφων αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα να απαιτείται παρουσία μιας τουλάχιστον τέτοιας συσκευής.

Πώς έγινε η μετάβαση στις νέες απαιτήσεις για εκτυπώσεις στην πανδημία;

Οι συσκευές παλαιού τύπου σχεδόν εξαφανίστηκαν στην ψηφιακή εποχή και αντικαταστάθηκαν από εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών MFPs που συνδυάζουν τις λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης και προαιρετικά αποστολή φαξ σε μία μόνο συσκευή. Τεχνικά, ένα “copier” με τους σημερινούς όρους είναι συνήθως ένας εκτυπωτής που έχει ενσωματωμένη σάρωση, έτσι ώστε ένα έγγραφο που θα αντιγραφεί να μπορεί να σαρωθεί και να αναπαραχθεί από τον εκτυπωτή.

Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες συσκευές εκτύπωσης, οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ προστίθενται ολοένα και περισσότερα features-δυνατότητες που καθιστούν απαραίτητη την παρουσία τους τόσο στη μικρή επιχείρηση όσο και στο σπίτι.

Πώς διαμορφώνεται το κόστος αυτών των συσκευών για εκτυπώσεις;

Όταν αναφερόμαστε στο κόστος ενός εκτυπωτή, συνυπολογίζουμε και το κόστος της μελάνης ή του toner, ειδικά εφόσον ο πελάτης έχει αυξημένες ανάγκες εκτύπωσης. Οι κατασκευαστές εκτυπωτών πωλούν τις συσκευές με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος και αντ’ αυτού κερδίζουν από την πώληση μελανιού και toner. Για να εξασφαλιστούν, πολλές εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους τους με δοχεία μελανιού / toner που έχουν ενσωματωμένα μικροτσίπ που εμποδίζουν τη χρήση «ανεπίσημων» δοχείων ή προσφέρουν «starter toners» που έχουν το ήμισυ της κανονικής χωρητικότητας.

Πώς διαμορφώνεται το κόστος των έγχρωμων εκτυπώσεων;

Οι έγχρωμοι ετυπωτές αποδεικνύονται πιο ακριβοί, καθώς απαιτούν 4 δοχεία μελάνης. Είναι σύνηθες το κόστος αντικατάστασης των δοχείων μελάνης / toner να υπερβαίνει την τιμή αγοράς ολόκληρης της μονάδας. Μάλιστα, χάρη στις συνδέσεις Wi-Fi και Internet, πολλές εταιρείες εκτυπωτών μπορούν να ελέγχουν και να αποστέλλουν αυτόματα αναλώσιμα όταν ανιχνεύουν πως εξαντλούνται. Αυτό βέβαια απαιτεί συνδρομητική υπηρεσία, το κόστος της οποίας βασίζεται στον αριθμό σελίδων που εκτυπώνει η επιχείρηση. Πολλές μικρές επιχειρήσεις εξετάζουν την δυνατότητα αυτή, καθώς μπορεί να έρχεται με κάποιο κόστος, αλλά εξοικονομεί χαμένο χρόνο μετακίνησης και downtime συσκευών στο ενδιάμεσο.

Στο papilio.gr θα βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι! Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προιόντων, η άριστη ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση και η ασφαλής και γρήγορη αποστολή των προιόντων σου, θα σε πείσει!

Αφήστε μια απάντηση

blank