Αποφεύγω ενημερώσεις λογισμικού | Yποβάθμιση λογισμικού εκτυπωτή Epson

Οι ενημερώσεις λογισμικού κυκλοφορούν κυρίως για να διορθώσουν σφάλματα ή προβλήματα για τη βελτίωση της απόδοσης του εκτυπωτή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε ανακατασκευασμένα δοχεία μελάνης ή τρίτων κατασκευαστών.

Εκτός από την επίλυση προβλημάτων του εκτυπωτή, οι ενημερώσεις λογισμικού έχουν σχεδιαστεί επίσης από τις βιομηχανίες εκτυπωτών για να περιορίσουν τη χρήση δοχείων μελανιού τρίτων. Εάν αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ανακατασκευασμένα μελάνια, τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να “ΜΗΝ” ενημερώσετε το λογισμικό του εκτυπωτή σας στην τελευταία έκδοση. Λάβετε υπόψη ότι μετά την ενημέρωση του λογισμικού, ο εκτυπωτής σας θα δέχεται μόνο αυθεντικά δοχεία μελανιού, εκτός εάν εκτελέσετε υποβάθμιση λογισμικού εκτυπωτή Epson ή επαναφέρετε το στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του.

Πώς θα ξέρω αν το λογισμικό του εκτυπωτή μου έχει ενημερωθεί;

Οι βιομηχανίες εκτυπωτών μπορούν να ενημερώσουν αυτόματα το λογισμικό του εκτυπωτή σας χωρίς να το γνωρίζετε, ειδικά εάν είναι συνδεδεμένο στο Wi-Fi ή μέσω καλωδίου που είναι συνδεδεμένο απευθείας στον υπολογιστή σας με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εάν λαμβάνετε μηνύματα σφάλματος όπως:

– “Το δοχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο”

-“Αφαιρέστε και επανεγκαταστήστε το δοχείο μελανιού”

“Το δοχείο δεν αναγνωρίζεται”

ή εάν τα δοχεία μελανιού σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε ένας από αυτούς που επηρεάζονται από την ενημέρωση του λογισμικού. Mην ανησυχείτε! Mπορείτε ακόμα να κάνετε τον εκτυπωτή σας να δεχτεί ανακατασκευασμένα δοχεία μελανιού κάνοντας επαναφορά ή υποβάθμιση λογισμικού εκτυπωτή Epson, το οποίο θα σας δείξουμε σε αυτό το άρθρο με βήματα:

Πώς μπορώ να αποφύγω αυτήν την ενημέρωση;

Σας προτείνουμε να ελέγξετε και να διαβάσετε προσεκτικά οποιοδήποτε μήνυμα εμφανίζεται στον υπολογιστή ή στην οθόνη του εκτυπωτή σας και να μην το αποδεχτείτε εάν σας ζητηθεί ενημέρωση λογισμικού. Θα ήταν επίσης καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης που βρίσκεται στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας.

Πώς μπορώ να αντιστρέψω ή να πραγματοποιήσω υποβάθμιση λογισμικού εκτυπωτή Epson;

Πρόσφατα, η Epson κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού. Εάν δεν το έχετε δεχτεί ακόμη, μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω οδηγίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης μελλοντικών αναβαθμίσεων λογισμικού Epson. Διαφορετικά, εάν είστε ένας από αυτούς που έχουν ήδη επηρεαστεί από αυτές τις πρόσφατες αλλαγές λογισμικού Epson, τότε οι παρακάτω οδηγίες ενδέχεται να σας βοηθήσουν στον τρόπο επαναφοράς του λογισμικού του εκτυπωτή σας ή στην υποβάθμισης του.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού Epson;

Οι παρακάτω οδηγίες λειτουργούν για το Epson Expression XP σε λειτουργικό σύστημα Windows, αλλά μπορεί να έχουν εφαρμογή και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας. Αν δε βρίσκετε ακριβώς τα μενού που περιγράφουμε, έχετε τουλάχιστον μια ιδέα για το τι πρέπει να ψάξετε.

Για εκτυπωτές με οθόνη ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε στο άρθρο αυτό.

Επιλογή 1 Απενεργοποίηση ρυθμίσεων αυτόματης ενημέρωσης από το Epson Software Updater

A.Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης των Windows για αναζήτηση και άνοιγμα του προγράμματος «Epson Software Updater».

B.Επιλέξτε το μοντέλο του εκτυπωτή σας από τη λίστα, εάν είναι απαραίτητο.

Γ.Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Ρυθμίσεις αυτόματης ενημέρωσης”.

Δ.Επιλέξτε “Ποτέ” από το αναπτυσσόμενο μενού στη στήλη “Διάστημα για έλεγχο” για να απενεργοποιήσετε ή να αλλάξετε την αυτόματη ενημέρωση λογισμικού.

Ε.Κάντε κλικ στο «OK» και στη συνέχεια στο κουμπί «Έξοδος» για να αποθηκεύσετε τις νέες σας ρυθμίσεις.

Επιλογή 2 Απενεργοποίηση ρυθμίσεων αυτόματης ενημέρωσης από τη γραμμή εργασιών των Windows

Α.Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή Epson στη γραμμή εργασιών των Windows.

Β.Επιλέξτε τις «Ρυθμίσεις ενημέρωσης λογισμικού» από τη λίστα.

Γ.Επιλέξτε την επιλογή «Ποτέ» και μετά «ΟΚ» για να αποθηκεύσετε τη ρύθμιση.

Πώς να επαναφέρετε ή να εκτελέσετε μια υποβάθμιση λογισμικού Epson για εκτυπωτές σειράς Expression;

Αν δεν έχετε κρατήσει το παλαιότερο firmware του εκτυπωτή σας, μπορείτε να το αναζητήσετε στο drivercollection

Το Papilio.gr δε φέρει καμία ευθύνη για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από λανθασμένες ενέργειες. Προχωρήστε με προσοχή και μόνο αν είστε σίγουροι πως καταλαβαίνετε απόλυτα τα βήματα που περιγράφονται. 

Οι παρακάτω οδηγίες θα λειτουργήσουν στη λίστα μοντέλων εκτυπωτών στο βήμα # 2 παρακάτω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το όνομα του μοντέλου του εκτυπωτή σας ταιριάζει με το μοντέλο στη λίστα, προτού υποβαθμίσετε το υλικολογισμικό.

1ο βήμα

Απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή

Α.Για Epson XP-330, Epson XP-430 και Epson XP-434

Ενώ ο εκτυπωτής είναι απενεργοποιημένος, πατήστε και κρατήστε πατημένο το σπίτι, το κουμπί λειτουργίας, το αριστερό βέλος και τα κουμπιά ακύρωσης ταυτόχρονα, έως ότου εμφανιστεί το μενού ROM στην οθόνη του εκτυπωτή σας.

Β. Για Epson XP-340, Epson XP-440 και Epson XP-446

Ενώ ο εκτυπωτής είναι απενεργοποιημένος, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας, κάτω βέλος, αριστερό βέλος και ακυρώστε τα κουμπιά ταυτόχρονα, έως ότου εμφανιστεί το μενού ROM στην οθόνη του εκτυπωτή σας.

2ο βήμα

Πραγματοποιήστε λήψη και εκτέλεση της παλαιότερης έκδοσης του πακέτου εγκατάστασης λογισμικού στον υπολογιστή σας. Επισκεφθείτε τη Συλλογή προγραμμάτων οδήγησης και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε το λογισμικό που χρειάζεστε. Εισαγάγετε τον εκτυπωτή σας «Downgrade to Firmware version» ως τη λέξη-κλειδί σας. Βρείτε και κατεβάστε τη σωστή έκδοση για το λειτουργικό σας σύστημα (MacOs ή Windows).

3ο βήμα

Κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

4ο βήμα

Αποδεχτείτε τους όρους και κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» για να συνεχίσετε.

5ο βήμα

Πατήστε ‘’Επόμενο’’ για να συνεχίσετε.

6ο βήμα

Κάντε κλικ στο «Ναι» για να αντικαταστήσετε το ενημερωμένο λογισμικό.

7ο βήμα

Κάντε κλικ στο «Έναρξη» για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

8ο βήμα

Ελέγξτε τον εκτυπωτή σας και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λέξη! εμφανίζεται στην οθόνη.

9ο βήμα

Επιστρέψτε στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος” στο πρόγραμμα εγκατάστασης για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το πίσω μέρος του εκτυπωτή και, στη συνέχεια, επανασυνδέστε το.

Τέλος, ενεργοποιήστε ξανά τον εκτυπωτή σας. Σε αυτό το σημείο, το μήνυμα σφάλματος “Λανθασμένα δοχεία μελανιού” ενδέχεται να εξακολουθεί να εμφανίζεται στην οθόνη του εκτυπωτή σας. Για να διαγράψετε αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις κασέτες και, στη συνέχεια, να τις εγκαταστήσετε ξανά.

Για κάθε σας απορία σχετικά με τον εκτυπωτή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα! Οι εκπρόσωποι του papilio.gr

παραμένουν πάντα στην διάθεσή σας. Χρησιμοποιήστε μελάνια από αξιόπιστα καταστήματα, με εγγύηση ποιότητας και εξασφαλίστε περισσότερο χρόνο ζωής για τον εκτυπωτή σας και την μέγιστη ποιότητα εκτυπώσεων.

 

-33%