10 tips οργάνωσης για επιστροφή στα θρανία χωρίς άγχος

grafiki uli toner ektiposeis melania ektipotis

Κάπου ανάμεσα στις διακοπές, λίγο καιρό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Η ομάδα του papilio.gr σκέφτηκε πόσο πραγματικά σημαντικό είναι να οργανωθούμε νωρίς, δίχως το άγχος και την πίεση του Σεπτεμβρίου, που ενώ έχει την γλύκα της έναρξης και του καινούργιου, πολλές φορές μας πιέζει και μας ταλαιπωρεί! Ξεκινάμε με τα ‘’οικογενειακά βάρη’’ και ουσιαστικά θα μιλήσουμε για την προετοιμασία επιστροφής στα θρανία των μικρών μας φίλων! Δίνουμε σημαντικά tips ώστε οι ‘’μικροί’’ μας φίλοι να μπουν δυναμικά και ετοιμοπόλεμοι back to school! Αυτά είναι τα 10 tips οργάνωσης για την πιο γλυκιά επιστροφή στα θρανία!

1) Οργανώστε τις αγορές σας

Από νωρίς μπορείτε να φροντίσετε μαζί με το παιδί σας την επιλογή σχολικής τσάντας, την αγορά ρούχων και παπουτσιών. Για τα σχολικά είδη θα σας δώσουν φυσικά λίστα και από το σχολείο. Συμβουλή: μην σπεύσετε να τα αγοράσετε την ίδια μέρα, γιατί θα γίνεται πανικός στα βιβλιοπωλεία. Πηγαίνετε μία από τις επόμενες μέρες. Εξάλλου δεν θα τα χρησιμοποιήσουν άμεσα. Για ακόμη πιο εύκολες και ανώδυνες αγορές, μπορείτε να παραγγείλετε τα προιόντα που χρειάζεστε μέσω διαδικτύου! Έτσι κερδίζετε χρόνο, αλλά και χρήμα γιατί συγκρίνεται όλες τις τιμές της ελληνικής αγοράς σε λίγα δευτερόλεπτα!

2) Κρατήστε ένα στοκ σχολικών ειδών

Σε ένα ντουλάπι/συρτάρι φροντίστε να κρατήσετε μερικά παραπανίσια σχολικά είδη. Μολύβια, σβήστρες, τετράδια, κόλλες, μπλοκ ζωγραφικής τελειώνουν γρήγορα και χάνονται κατά έναν μυστήριο τρόπο. Χάνονται μάλιστα την πιο ακατάλληλη στιγμή και δεν θέλω να σας δω να τρέχετε πανικόβλητους να βρείτε κόλλα για την εργασία που έχει το καμάρι σας.

3) Χρησιμοποιήστε ένα organizer

Σημειώστε το καθημερινό πρόγραμμα, τόσο των παιδιών όσο και το δικό σας, σε ένα organizer. Εξωσχολικές δραστηριότητες, λίστες με τα ψώνια, ημερομηνίες με τα παιδικά πάρτυ που θα ξεκινήσουν σιγά σιγά κι ό,τι θεωρείτε εσείς χρήσιμο καταγράψτε το στο σημειωματάριο. Βοηθάει, γιατί ένα μυαλό το έχουμε.

4) Ετοιμάστε το γραφείο του παιδιού

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά είναι η ιδανική στιγμή να ετοιμάσετε κατάλληλα το παιδικό δωμάτιο και τον χώρο μελέτης του παιδιού. Θυμηθείτε πως είχαμε οργανώσει εμείς το γραφείο μας.

5) Συγκεντρώστε τη χαρτούρα σε ένα σημείο

Τα χαρτιά, φυλλάδια, φωτοτυπίες, ζωγραφιές, σημειώσεις, που θα αρχίσουν να έρχονται στο σπίτι με το άνοιγμα των σχολείων είναι πολλά, πιστέψτε με. Αρχικά ξεχωρίζετε ποια από όλα πρέπει να αποθηκευτούν, γιατί θα χρειαστούν στο μέλλον και πετάτε τα υπόλοιπα. Φάκελοι αρχειοθέτησης και μια θήκη περιοδικών θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα της χαρτούρας.

6) Απλοποιήστε το πρωϊνό

Θρεπτικό παιδικό πρωινό που βοηθά τη σχολική. Να θυμάστε τους δύο κανόνες: α) κάνετε πάντα λίγη προετοιμασία από το βράδυ και β) επιλέγετε πρωϊνά γεύματα που δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή κόπο στην προετοιμασία.

7) Προετοιμάστε τα ρούχα όλης της εβδομάδας

Να έχετε έτοιμα τα σεταρίσματα, αν όχι όλης της εβδομάδας τουλάχιστον της επόμενης μέρας. Αυτό σημαίνει περισσότερη ηρεμία και ψυχραιμία το πρωί που θα ετοιμάζεστε για το σχολείο. Ω, ναι αυτό είναι μεγάλο κέρδος!

8) Προσωποποιήστε τα σχολικά του αντικείμενα

Για να είστε, όσο γίνεται, σίγουρες ότι δεν θα μπερδευτούν τα πράγματα του παιδιού σας μέσα στην τάξη ή ότι δεν θα χαθούν, προσωποποιήστε τα. Χρησιμοποιήστε washi tapes σε όλα τα σχολικά είδη, μολύβια, σβήστρες, μαρκαδόρους και κολλήστε ετικέτες με το όνομά του στα βιβλία, τα τετράδια, το μπλοκ ζωγραφικής. Ακόμη και στο παγούρι ή το φαγητοδοχείο.

9) Μετατρέψτε το ψυγείο σε μαγνητικό πίνακα

Το ψυγείο είναι σημείο αναφοράς. Εκεί βάζουμε ό,τι θέλουμε να θυμόμαστε, λογαριασμούς, σημειώσεις, λίστες, το σχολικό πρόγραμμα. Ολόκληρη η επιφάνεια γεμίζει κάθε φορά που ανοίγουν τα σχολεία. Είναι ο καλύτερος πίνακας ανακοινώσεων! Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι άλλον.

Τι χρειάζεται για να έχετε θετικά αποτελέσματα με το διάβασμα και τα σχολικά καθήκοντα του παιδιού; Οργάνωση, ψυχραιμία, επιβράβευση και ξεκάθαροι στόχοι.

Αυτά ήταν τα 10 tips οργάνωσης για τη νέα σχολική χρονιά που θέλαμε να μαζί σας. Περιμένουμε τα δικά σας tips με σχόλιο κάτω από το άρθρο μας. Επιλέξτε για τις αγορές στα μελάνια του εκτυπωτή σας και άλλη γραφική χρήσιμη ύλη το papilio.gr! Οικονομικά και ποιοτικά, εξασφαλίζει για εσάς την καλύτερη after sales εξυπηρέτηση!

 

Θα επανέλθουμε με tips οργάνωσης για μεγάλα παιδιά στον εργασιακό χώρο! Μείνετε συντονισμένοι!

 

Αφήστε μια απάντηση

blank