Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ορθή χρήση των μελανιών

Η ορθή χρήση μελανιών είναι σημαντική για τη καλή κατάσταση των εκτυπωτών μας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μελάνια και toner που καταστράφηκαν ή δημιούργησαν πρόβλημα στους πελάτες μας, γιατί δεν ήξεραν πως θα έπρεπε να τα εγκαταστήσουν και να τα λειτουργήσουν σωστά, και κατ επέκταση να λάβουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτά. Οι οδηγίες που θα σας δώσουμε παρακάτω, δεν αφορούν μόνο τους χρήστες συμβατών μελανιών και toner, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως. Τα συμβατά μελάνια και τονερ δε χρειάζονται κανενός είδους ειδική μεταχείριση σε σχέση με τα original.

  1. Μην κουνάτε δυνατά τα μελάνια και τα toner.

    Το δυνατό κούνημα είναι το πρώτο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες. Η πρώτη συμβουλή για την ορθή χρήση μελανιών, είναι να μη κουνάτε καθόλου τα μελάνια πριν την εγκατάσταση. Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να λερωθείτε με μελάνι. Στα toner αρκεί ένα ελαφρύ οριζόντιο κούνημα πριν την εγκατάσταση και κατά τη διάρκεια χρήσης, αν δείτε πως εκτυπώνει πιο έντονα στη μια μεριά της σελίδας ή όταν βρίσκεται κοντά στο τέλος του.

  2. Μην σπρώχνετε δυνατά τα μελάνια ή το toner κατά την εγκατάσταση τους.

    Αν κάποιο μελάνι ή τονερ σας δυσκολεύει κατά την εγκατάσταση, ελέγξτε πως έχετε αφαιρέσει τα προστατευτικά διαρροής πριν την εγκατάσταση.

  3. Ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης που βρίσκονται στη συσκευασία κάθε μελανιού ή τόνερ. 

    Ειδικά στα μελάνια που έχουν κίτρινη ταινία στο πάνω μέρος και πορτοκαλί προστατευτικό στο κάτω μέρος, αφαιρέστε ΠΡΩΤΑ τη κίτρινη ταινία στο πάνω μέρος και μετά το πορτοκαλί προστατευτικό στο κάτω μέρος.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε απορίες σχετικά με την σωστή εγκατάσταση των μελανιών σας, καλέστε μας να σας βοηθήσουμε.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]